تشخیص زودهنگام تنبلی چشم، مانع از کاهش بینایی كودك می شود
 
علمی وآموزشی و مذهبی وگردشگری و جهانگردی
آموزشی ومذهبی و جهانگردی و علمی
 
 
تشخیص زودهنگام تنبلی چشم، مانع از کاهش بینایی كودك می شود
 
 
تشخیص زودهنگام تنبلی چشم، مانع از کاهش بینایی كودك می شود  
 
 
 
 
   
 
 
    یك متخصص اطفال گفت: آمبلیوپی در صورتی که زود تشخیص داده نشود ممکن است عوارض بسیار پیچیده ای ایجاد كند ولی در صورت تشخیص زودهنگام می توان با استفاده از راهکارهای درمانی مانع از کم شدن بینایی كودك شد.
   
   
 
 
     

  

 دکتر اکبر کوشانفر در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكی تهران، با اشاره به اینكه حدود ۳ درصد کودکان جهان به تنبلی چشم یا آمبلیوپی مبتلا هستند، گفت: آمبلیوپی عارضه ای است که در آن چشم با رشد سایر ارگان های بدن کامل نمی شود و کودک نمی تواند با سرعت و دقت ببیند.

 

  وی در ادامه افزود: معمولاً تنبلی چشم در زمان نوزادی و شیرخوارگی بروز می کند، حالت چشم کودک عوض شده و برای دیدن کودک مجبور است چند بار تمرکز کند این عارضه اکثراً در یک چشم اما در مواردی مشاهده شده که هر دو چشم نیز مبتلا شده اند.

   این متخصص اطفال با بیان اینكه علائم تنبلی چشم در دوران نوزادی و شیرخواری بروز می کند و عموماً تشخیص آن آسان نیست، گفت: چون کودک در سن پایین نمی تواند با پزشک معالج و حتی والدین خود همکاری کند، ممکن است آمبلیوپی با عارضه ی دوبینی یا تمرکز نکردن روی یک سوژه بروز کند. از این رو لازم است که هرگاه والدین متوجه شدند که کودکشان نمی تواند مستقیم به صورت آنها نگاه کند بلافاصله به پزشک مراجعه و نسبت به تشخیص و درمان آن اقدام کنند.

  وی با تاكید بر اینكه برای آغاز درمان باید والدین با چشم پزشک یا بینایی سنج کودکان مشورت كنند، گفت: آمبلیوپی در صورتی که زود تشخیص داده نشود ممکن است عوارض بسیار پیچیده ای ایجاد كند ولی در صورت تشخیص زودهنگام می توان با استفاده از راهکارهای درمانی مانع از کم شدن بینایی شد اما اگر کودک به حال خود رها شود و تحت درمان قرار نگیرد چشم او دچار مشکلات بعدی بینایی می شود.

   این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی یادآور شد: علت آمبلیوپی قرار نگرفتن چشم ها در جایی درست و به وجود آمدن دوبینی به عنوان اصلی ترین عامل ظهور تنبلی چشم است. در این عارضه چون مغز به طور خودکار تصاویر دریافت شده از چشم را که دچار دوبینی است حذف می کند و به تدریج چشم قابلیت خود را از دیدن سریع تصاویر از دست می دهد و تنبلی چشم بروز می کند.

   وی گفت: در بعضی موارد عیوب انکساری در یک یا دو چشم به علت دوبینی و نزدیک بینی یا عارضه ی آستیگماتیسم ممکن است به تنبلی چشم منجر شود، در مواقعی که تنبلی چشم به علت عیوب انکساری است پزشک می تواند با تشخیص نمره ی عینک برای کودک عینک تجویز کند و با استفاده از آن به تدریج تنبلی چشم بهبود می یابد.

   دكتر كوشانفر خاطرنشان كرد: در بعضی مواقع که تنبلی چشم مربوط به یک چشم است والدین باید چشم سالم کودک را ببندند و او را وادار کنند تا از چشم تنبل خود کار بکشد تا آمبلیوپی برطرف شود، این کار ممکن است چندین هفته طول بکشد و چشم کودک باید به مدت چند ساعت یا حتی تمام روز بسته بماند، هر چند ممكن است کودک حاضر به همکاری نباشد در این گونه موارد می توان از لنز جدیدی كه برای این منظور طراحی شده است استفاده كرد. این لنز مانع رسیدن نور به عدسی چشم می شود و به این طریق کودک عملاً دید خود را تا زمانی که این لنز در چشم اوست را از دست می دهد تا تنبلی چشم بهبودی یابد ولی این نوع لنزها گران وعموماً برای کودکانی که تنبلی چشم حاد دارند تجویز می شود.

   وی گفت: در بعضی موارد پزشکان متخصص چشم به جای استفاده از بستن چشم با لنز از قطره ی آتروپین که گشاد کننده ی مردمک چشم است استفاده می کنند که تاثیر این قطره ساعت ها در چشم می ماند و عملاً دید چشم سالم مختل و کودک مجبور به استفاده از چشم تنبل و تقویت چشم بیمار می شود.

   وی با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده اظهار داشت: نتایج این تحقیق نشان داد کودکانی که با قطره ی آتروپین تحت درمان تنبلی چشم قرار گرفته بودند زودتر از بقیه بهبود یافته اند و در نتیجه انجمن چشم پزشکی آمریکا توصیه کرده است که چشم پزشکان بهتر است به جای لنزهای مخصوص یا بستن چشم کودکان از قطره ی آتروپین استفاده کنند، البته قطره ی آتروپین در بعضی موارد عوارض جانبی چون حساسیت به نور و پلک زدن مفرط ممکن است بر اثر استفاده ی درازمدت از آتروپین بروز کند.

   دكتر كوشانفر با تاكید بر اینكه تشخیص زودهنگام تنبلی چشم بسیار حیاتی است و درمان آن در کودکان آسان تر، سریع تر و کم هزینه تر است، گفت: والدین باید به یاد داشته باشند که درمان تنبلی چشم به خودی خود امکان پذیر نیست و به تشخیص و درمان های پزشکی نیاز دارد و اگر تشخیص و درمان نشود در بعضی مواقع منجر به عوارض جبران ناپذیر می شود. کودکان دچار تنبلی چشم در دوران مدرسه افت تحصیلی شدیدی خواهند داشت.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ خوش آمدید از حسن انتخاب شما کمال تشکر راداریم لطفا نظرات و پیشنهادات خودتان را بنویسید. با تشکر
١فرهنگي تغييرات وتکنولوژي-ديني
تبریک سال نو خداوند کدام گناه‌ها را نمی‌بخشد؟ اطلاعات نماز اطلاعات عمومی دینی میلاد امام حسن مجتبی (ع) بر مسلمین مبارکباد تبریک میلاد باسعادت حضرت محمد(ص9 و امام صادق (ع) داستان شیطان و مرد نماز گزار دانستنی های جالب و مفید از بین بردن بوی سیر و رفع بوی پیاز از دهان... اعمال ماه ذی القعده حلول ماه رمضان را پیشاپیش تبریک می گویم نكته‌های خواندنی درباره حضرت زهرا(سلام الله علیها) آغاز کار با نام خدا معنی ایمان ازدیدگاه امام علی (ع) روغن نارگیل چه خواصی دارد ورمی کمپوست چیست ؟ زندگی نامه شهید مسلم فشایی به همراه وصیت نامه اش تفسیر سوره یس دانستنیهای جالب و عجیب علمی!!! معجزه‏اى از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) عوامل مؤثر بر سلامت نظام اداري و رشد ارزش‌هاي اخلاقي در آن امید بخش‌ترین آیه قرآن کریم از زبان رسول اکرم(ص) نقش فرهنگ در پيشبرد اهداف استراتژيك سازما نها فرا رسیدن سال 1395را پیشاپیش تبریک می گویم فرهنگ و استراتژي یک دنیا شگفتى در یک پرنده كوچک ویژگی خاص «آیة‌الکرسی» فرهنگ سازماني از نقطه نظر رابرت كويين پیشاپیش شب یلداتان مبارک اسرار آفرينش در قرآن-قسمت نخست اربعين امام حسين عليه السلام چگونه عمر لپ تاپ مان را افزایش دهیم؟ رنگ شناسی در معماری فرارسيدن مام محرم ايام سوگواری سرور آزادگان جهان امام حسين (ع) را تسليت می گوييم پیشاپیش عید غدیر خم بر همه مسلمانان مبارک عيد قربان؛ روز ذبح نفس با تيغ تقوا لقب قائم علیه السّلام چرا بعضی از ویروس ها از دید ویروس کش پنهان می مانند ؟ از قلب ویندوز خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید پیشاپیش عید فطر را تبریکی گوییم عید مبارک باد مدیریت اسلایدهای چندبخشی در پاورپورینت 12 برند گرانقیمت خودروسازی جهان 25 مکان برتر گردشگری دنیا حلول ماه مبارک رمضان بر شما مبارک باد تصاویری زیبا از طبیعت روستای شیخ مصطفی سرولایت در آبشار یخی آبنیک+تصاویر
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی وآموزشی وگردشگری و آدرس nnjj.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان